Responsabilitatile Noastre

Dorim sa cream nu doar din punct de vedere economic, ci si social si ecologic: ne angajam sa asiguram performante financiare bune pe termen lung si sa contribuim la schimbarea in bine a societatii in care activam.

Vrem sa contribuim la o viata mai buna pentru oameni, mai ales prin produse si servicii de inalta calitate, care sa raspunda nevoilor de protectie ale clientilor nostri. De asemenea, simtim ca suntem parte integranta a comunitatii in care activam si incercam sa sprijinim prin sustinerea unor proiecte diverse. Credem ca succesul nostru se bazeaza, in primul rand, pe calitatea oamenilor nostri. De altfel, ne propunem sa imbunatatim dialogul social, contribuind la constientizarea angajatilor cu privire la dezvoltarea afacerii.

In acest sens, si la nivel european, in conformitate cu o directiva specifica, Grupul a creat inca din 1997 un loc propice pentru imbunatatirea dialogului social, prin intermediul European Works Council. Mai mult, am adoptat Carta Sociala Europeana, in 2006, pentru a aborda principii si obiective care vizeaza consolidarea si promovarea increderii reciproce intre conducere si angajati si un mediu de lucru pozitiv bazat pe respectarea drepturilor muncii.

Strategia noastra de responsabilitate corporativa este definita pe baza prioritatilor de afaceri ale Grupului si a principiilor stabilite in Codul de Conduita al Generali. Strategia ia in considerare, de asemenea, nevoile si asteptarile partilor interesate care joaca un rol important in succesul Grupului pe termen lung. Strategia noastra este prezentata in Carta Angajamentelor de Sustenabilitate. Acest document este fundamental pentru gestionarea problemelor sociale cheie, a celor legate de mediu si de guvernanta. De asemenea, identifica domeniile de actiune pe care intentionam sa ne concentram in urmatorii ani pentru putea sa ne atingem obiectivele de afaceri si sa cream valoare pentru partile implicate. Pentru a identifica prioritatile pentru strategia noastra de responsabilitate corporativa si pentru a defini continutul Raportului de Sustenabilitate, am efectuat analiza formala a materialitatii noastre, in conformitate cu ghidul de raportare GRI-G4.

Ca parte a angajamentului nostru fata de responsabilitatea corporativa, suntem semnatari ai urmatoarelor initiative ale Natiunilor Unite: Pactul Global, Principiile pentru investitii responsabile (PRI) si Principiile pentru asigurari durabile (PSI).

Aflati mai multe despre responsabilitatea corporativa

Descarca aici Carta Angajamentelor privind Sustenabilitatea

Descarca aici Declaratia Generali Romania privind principiile de sustenabilitate in politica de investitii

Descarca aici Declaratia Generali Romania privind principiile de sustenabilitate in politica de remunerare