Search
search icon Inchide

    Caută

    Despre Pensiile Obligatorii – Pilon II

    De ce este necesară reforma pensiilor?

    Pentru că noi toți merităm o bătrânețe mai bună, trăită din plin, după o viață de muncă și implicare în societate, este timpul ca fiecare persoană ieșită la pensie să își împlinească noi visuri, având un confort privind veniturile din pensie.

    Sistemul actual de pensii este afectat, printre altele, de probleme demografice (reducerea și îmbătrânirea populației), predictibilitatea și suficiența venitului obținut la pensionare de către contributori care de cele mai multe ori nu acoperă veniturile obținute în perioada de activitate, sustenabilitatea generată de problemele demografice, etc.

    Pensii administrate privat

    Principalul scop al pensiilor administrate privat constă în creșterea veniturilor viitorilor pensionari. Cum? Prin economisire personală de-a lungul anilor și obținerea de randamente investiționale.

    Reforma te privește direct

    Beneficiază de o pensie administrata privat toţi angajaţii sau persoanele fizice care plătesc CAS:

    • 1.Dacă ai sub 35 de ani, vei contribui la un fond de pensii private obligatorii
    • 2.Dacă ai între 35 şi 45 de ani, participarea este opțională

    *in condițiile legii

    Economisește pentru pensie în contul propriu

    Contribuția CAS de 25% din salariul tău brut se distribuie actualilor pensionari sau în cazul aderării la un fond de pensii private un cuantum de 3,75% (din cei 25%) sunt alocați în contul tău de pensie privată. Prin aderarea la sistemul de pensii private:

    • 1. Ai posibilitatea să transferi în contul personal de pensii, o parte din contribuţia ta (3,75%)
    • 2. Vei cunoaşte în permanenţă suma care s-a acumulat
    • 3. Astfel, la pensionare, în plus faţă de pensia de la stat, vei beneficia direct de sumele acumulate în contul personal de pensii, la care se adaugă performanţele fondului ales de tine

    Este foarte simplu şi nu te costă nimic în plus!

    Banii acumulați se pot moșteni

    Banii din economiile (activele) acumulate nu se pierd, aceștia fiind proprietatea privată a participantului. În cazul unui eveniment nefericit de deces al participantului, activul acumulat până la acel moment va fi plătit moştenitorilor sau transferat în conturile de pensie ale acestora.

    Orice s-ar întâmpla, banii acumulaţi nu se pierd!

    În plus, fondurile de pensii garantează că activul personal nu va fi mai mic decât valoarea totală a contribuțiilor plătite (mai puțin penalitățile de transfer dacă este cazul și comisioanele legale).

    Nu trebuie să duci grija banilor tăi

    Metode sigure de investiţie

    Înainte de toate trebuie știut faptul că nicăieri în lume fondurile private de pensii nu au dat faliment. Reforma pensiilor în România obligă administratorii să adopte o politică de investiție prudentă, investind în mai multe direcţii, pentru dispersia riscului.

    Monitorizare continuă

    Activitatea este constant supravegheată de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.), care poate să intervină imediat în caz de nevoie.

    Acum, după ce ai înțeles importanța pensiei private, urmează să alegi în ce fond vrei să contribui. Altfel, vei fi repartizat aleatoriu la un fond de pensii.
    Decide tu care va fi pensia ta!

    Aşadar, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți alegi fondul de pensii potrivit. Pensia ta va crește datorită contribuţiilor tale, şi a randamentelor obținute din investirea acestora.

    Alege partenerul potrivit pentru ca pensia ta să fie în siguranţă! Noi, la Generali, prin Fondul de Pensii Administrat Privat ARIPI venim în întâmpinarea nevoilor tale și ne dorim să îți fim alături prin excelența serviciilor și siguranța in administrarea contributiilor la fondul de pensii administrat privat.