Search
search icon Inchide

  Caută

  Generali Group

  Povestea Generali începe cu peste 190 de ani în urmă, în 1831, la Trieste, ca Assicurazioni Generali Austro-Italiche. La puțin timp după fondare, sunt deschise primele agenții în principalele orașe ale Italiei, în Viena și în principalele porturi ale Europei. Primul birou al Generali în Romania a fost deschis în 1835, la Brăila.

  Anul 1880 a reprezentat pentru Generali o oportunitate de dezvoltare și, astfel, se extinde în America și în Orientul Îndepărtat.

  După cel de Al Doilea Război Mondial, din cauza contextului geopolitic, companiile din estul Europei sunt naționalizate, astfel că, în 1949, compania își consolidează poziția doar in piețele din Europa de Vest, America de Nord și de Sud.

  Un moment de transformare se petrece în 1971 când se renunță la ‘Assicurazioni’ din numele companiei, devenind simplu Generali.

  Revenirea Generali în piețele din centrul și estul Europei a început în anul 1989, în Ungaria. Au urmat România și Cehia în 1993, Slovenia în 1997, Polonia în 1999, Croația 2000 și Serbia, Muntenegru și Bulgaria în 2006.

  În prezent, Grupul Generali este unul dintre cei mai mari asiguratori din lume, activ în peste 50 de țari, cu aproape 70 de milioane de clienți și mai mult de 80.000 de angajați.

  Grupul Generali ocupă o poziție de top în piețele Europei de Vest și un loc tot mai important pe piețele din Europa Centrală și de Est, din Asia și America Latină.