Conformitate

Codul de Conduita al Grupului Generali a fost aprobat de Membrii Directoratului ai Assicurazioni Generali S.p.A, in data de 14 decembrie 2012 si inlocuieste Codul Etic al Grupului Generali.

Codul de Conduita se aplica tuturor angajatilor Grupului Generali, inclusiv membri ai organelor de supraveghere si de gestionare. In plus, partile terte (consultanti, furnizori, agenti, etc), care actioneaza in numele Grupului sunt asteptati sa adere la principiile stabilite in Cod.

Codul de Conduita stabileste standarde minime de comportament care trebuie respectate si ofera norme specifice de conduita in ceea ce priveste urmatoarele aspecte: promovarea diversitatii si a incluziunii, active si date de protectie a afacerii, conflicte de interese, anti-frauda si anti-coruptie, informatii financiare si rapoarte interne, anti-spalare de bani, anti-terorism financiar si sanctiuni internationale.

Codul de Conduita a fost tradus in toate limbile tarilor in care Grupul isi desfasoara activitatea.

Raportarea problemelor si a comportamentului necorespunzator

Puteti raporta practici si conduite care sunt, de buna credinta, considerate – chiar si potential – drept necorespunzatoare sau contrare legii, Codului de conduita, Regulilor Grupului sau altor politici interne (de exemplu: discriminarea, hartuirea, coruptia, frauda etc)

Raportarile pot fi facute catre:

Canale locale:

Prin email:

Prin posta:
Piata Charles de Gaulle nr. 15, etajul 6, sector 1, Bucuresti, Romania

Canalele Biroului Central al Grupului:

Prin email:

Prin posta:

  • Group Compliance – Business Integrity – Piazza Cordusio 2, 20123 Milano, Italia

Acuzatii sau interese care implica probleme de Financiar, Audit si Contabilitate, Banci, Anti-Frauda pot fi raportate, de asemenea, catre Group Compliance Helpline, furnizata de GCS Compliance Service Europe Ltd (o sucursala a Navex Global): prin formularul web disponibil pe www.compliancehelpline.generali.com

Rapoartele trebuie sa fie detaliate in mod corespunzator in privinta descrierii circumstantelor pretinse a fi incalcate. Reclamatiile fara detalii suficiente nu pot fi luate in considerare.

Desi, in cazul in care este permis de legislatia locala, raportele anonime sunt permise, Grupul considera ca ancheta oricarui raport va fi mai eficienta daca este cunoascuta identitatea persoanei care depune raportul. De aceea Grupul incurajeaza reclamantii sa isi dezvaluie identitatea.

Rapoartele, precum si datele privind reclamantii si persoanele invinuite, vor fi tratate confidential si manipulate cu cea mai mare discretie si in conformitate cu reglementarile de confidentialitate in vigoare.

Grupul interzice cu strictete represaliile impotriva oricarei persoane care raporteaza cu buna credinta, indiferent pe cine implica raportul.

Va rugam sa retineti ca aceste canale nu ar trebui sa fie utilizate pentru a prezenta preocuparile clientilor cu privire la produsele sau serviciile oferite de companiile Grupului, deoarce acestea ar trebui sa fie comunicare prin canalele adecvate, specifice, in conformitate cu dispozitiile prevazute in documentele contractuale in cauza, in conformitate cu legislatia locala.

FATCA

Stimati Clienti,
Va informam ca FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) reprezinta “Legea conformitatii fiscale a conturilor straine” si este un act normativ elaborat in 2010 de Guvernul SUA cu scopul de a preveni evaziunea fiscala pe care ar putea sa o faca cetatenii sau rezidentii americani in legatura cu castigurile pe care le detin in afara SUA care se aplica de la 1 iulie 2014.
Conform FATCA, Institutiile Financiare din afara SUA, inclusiv GENERALI ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE trebuie:
– Sa identifice si sa obtina informatii cu privire la clientii si partenerii de afaceri. Aceste informatii sunt necesare pentru a stabili care sunt Clientii SUA raportabili;
– Sa raporteze anual informatiile detinute despre clientii raportabili.
Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati materialul prezentat mai jos.

Schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal (CRS – DAC2)

Stimati Clienti,
Va informam ca incepand cu data de 01.01.2016 a intrat in vigoare noul Cod de Procedura Fiscala care transpune in Romania Directiva 2014/107 /EU privind schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal. Noile prevederi legale locale transpun cerintele europene cu scopul diminuarii fraudei si a evaziunii fiscale la nivel European prin inlaturarea situatiilor in care ar exista venituri neraportate in mod corespunzator precum si cu scopul evitarii dublei impuneri. Asadar Common Reporting Standard (CRS) este un standard global privind schimbul automat de informatii, emis de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati materialul prezentat mai jos.

Descarcati

Info clienti - CRS
Informare FATCA
Codul de Conduita
Codul de Etica al Furnizorilor Grupului Generali
Nota confidentialitatea datelor
PACHET reglementari interne Intermediari