Conformitate

valori si principii generaliCare sunt valorile si principiile in Generali?

Noi, angajatii sau colaboratorii care lucreaza in numele Generali ne desfasuram activitatea in baza unei conduite si unor principii etice bine stabilite in Codul de Conduita Generali. Puteti consulta codul de conduita mai jos.

Prin Codul de Conduita Generali avem un set comun de valori si asteptari etice clare si ne ajuta sa fim o echipa care se bazeaza pe sinceritate, deschidere si onestitate. Cand cineva se confrunta cu o dilema referitoare la etica, raspunsul cu privire la comportamentul care trebuie ales este in Codul de Conduita.

Managerii din echipa Generali sunt modele de comportament si promoveaza in fiecare echipa o conduita echilibrata, respectand valorile Codului de Conduita. Scopul este de a-si face echipele sa se simta confortabil sa puna intrebari daca anumite comportamente sau propuneri de afaceri sunt in conformitate cu Valorile noastre si cu principiile Codului nostru.  

Codul de Conduita GeneraliCodul de Conduita este promovat prin programele de formare online si un program cuprinzator de comunicare, astfel incat toti angajatii si colaboratorii nostri sa fie pe deplin constienti de importanta codului nostru si de responsabilitatile lor de a raporta orice ingrijorare cu privire la incalcarea Codului.

Toata lumea este incurajata sa-si exprime ingrijorarile sau sa ceara clarificari cu privire la orice aspect al Codului nostru.

Pentru a facilita acest lucru, avem disponibile canale de raportare atat la nivel local, cat si la nivel de grup. Confidentialitatea este garantata si Generali are toleranta zero pentru orice forma de represalii.

Cum raportam problemele si a comportamentele necorespunzatoare? 

Puteti raporta practici si conduite care sunt, de buna credinta, considerate – chiar si potential – drept necorespunzatoare sau contrare legiiCodului de conduitaRegulilor Grupului sau altor politici interne (de exempludiscriminareahartuireacoruptiafrauda etc).

Raportarea la nivel local Generali Romania: 

emailconformitate.ro@generali.com

postPiata Charles de Gaulle, nr. 15, etajele 1, 6 si 7, sector 1, Bucuresti, Romania

Raportarea la nivelul Grupului Generali

https://secure.ethicspoint.eu/domain/media/ro/gui/101153/index.html 

FATCA

Stimati Clienti,
Va informam ca FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) reprezinta “Legea conformitatii fiscale a conturilor straine” si este un act normativ elaborat in 2010 de Guvernul SUA cu scopul de a preveni evaziunea fiscala pe care ar putea sa o faca cetatenii sau rezidentii americani in legatura cu castigurile pe care le detin in afara SUA care se aplica de la 1 iulie 2014.
Conform FATCA, Institutiile Financiare din afara SUA, inclusiv GENERALI ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE trebuie:
– Sa identifice si sa obtina informatii cu privire la clientii si partenerii de afaceri. Aceste informatii sunt necesare pentru a stabili care sunt Clientii SUA raportabili;
– Sa raporteze anual informatiile detinute despre clientii raportabili.
Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati materialul prezentat mai jos.

Schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal (CRS – DAC2)

Stimati Clienti,
Va informam ca incepand cu data de 01.01.2016 a intrat in vigoare noul Cod de Procedura Fiscala care transpune in Romania Directiva 2014/107 /EU privind schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal. Noile prevederi legale locale transpun cerintele europene cu scopul diminuarii fraudei si a evaziunii fiscale la nivel European prin inlaturarea situatiilor in care ar exista venituri neraportate in mod corespunzator precum si cu scopul evitarii dublei impuneri. Asadar Common Reporting Standard (CRS) este un standard global privind schimbul automat de informatii, emis de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati materialul prezentat mai jos.

Descarcati

Info clienti - CRS
Informare FATCA
Codul de Conduita
Code of Conduct
Codul de Etica al Furnizorilor Grupului Generali
Nota confidentialitatea datelor
PACHET reglementari interne Intermediari