Peste 1000 de consultanti Generali sunt pregatiti sa te ajute. Află detalii!
Asigurari
Vezi mai mult
Cumpara online
Daune
Despre noi
Contact
Generali Romania, parte din Grupul Generali, s-a angajat ferm in a participa la eforturile internationale de combatere a spalarii banilor, a finantarii activitatilor teroriste si a sanctiunilor internationale.
Grupul Generali a implementat un program global de conformitate privind combaterea spalarii banilor („AML”) bazat pe risc („Program AML”) conceput pentru a respecta legile si reglementarile AML in Italia si Europa, inclusiv Directiva (UE) 2015/849 (a 5-a Directiva impotriva spalarii banilor) si alte legi si reglementari aplicabile referitoare la prevenirea spalarii banilor si a finantarii terorismului in jurisdictiile in care activeaza Generali. Programul AML ofera indrumari tuturor angajatilor si persoanelor care actioneaza in numele Grupului, cerandu-le sa desfasoare activitati in conformitate cu legile, regulile si reglementarile AML aplicabile.
In Romania cadrul legal care defineste setul minim de masuri de cunoastere a clientelei este:
Grupului Generali a stabilit un program de conformare cu privire la combaterea spalarii banilor, a finantarii activitatilor teroriste si a sanctiunilor internationale care consta in:
(i) proceduri, sisteme, precum si controale interne concepute pentru a respecta regimurile de sanctiuni aplicabile;
(ii) roluri si responsabilitati pentru implementarea si functionarea programului de cunoastere a clientelei;
(iii) conformitate si testare independenta;
(iv) un program de formare continua;
(v) raportarea si pastrarea evidentei.
Stim ca pare birocratic momentul in care cerem multe informatii si documente, dar este o masura indicata astfel incat sa asiguram corectitutinea si completitudinea datelor. In calitate de asigurator, avem obligatia legala de a aplica procedurile de cunoastere a clientelei si de a avea informatii actualizate la zi cu privire la clientii nostri.
Suntem intr-un proces continuu de cautare a celor mai usoare metode de a simplifica experienta ta cu noi.
Va solicitam informatiile care sunt necesare pentru emiterea ofertei si/sau a contractului de asigurare sau pentru documentarea activitatii pe care dorim sa o facem impreuna. Periodic vom avea nevoie de a actualiza datele colectate initial.
E un proces riguros si continuu prin care ne dorim sa-ti oferim increderea ca Generali s-a angajat in eforturile de a mentine sustenabil activitatile economice si nu tolereaza activitati infractionale din sfera economico-financiara.
In egala masura este important si pentru tine sa avem datele personale actualizate, sa ne pui la dispozitie informatiile si documentele de care avem nevoie fie atunci cand primesti o notificare de la noi, fie atunci cand stii ca s-au schimbat informatiile pe care le avem deja despre tine. De exemplu, fie ca esti persoana fizica sau juridica, cand iti schimbi domiciliul sau adresa de email si nu ne comunici acest lucru, exista riscul de a nu primi notificari sau informatii importante legate de polita ta de asigurare.
Poti lua legatura cu intermediarul tau sau poti completa formularul online aici selectand “Actualizatea datelor cu caracter personal”
Pentru deschiderea relatiei contractuale, daca esti persoana fizica, avem nevoie cel putin de urmatoarele informatii:
a. numele si prenumele; b. data si locul nasterii; c. codul numeric personal sau un alt element unic de identificare similar; d. seria si numarul actului de identitate, data expirarii si emitentul acestuia; e. adresa la care locuiesti si tipul acesteia, respectiv daca este adresa de domiciliu, resedinta, etc; f. cetatenia; g. rezidenta fiscala; h. ocupatia si, dupa caz, numele angajatorului ori natura activitatii respective; i. numarul de telefon, fax, adresa de posta electronica (e-mail), daca exista; j. scopul si natura relatiei de afaceri cu Generali, mai exact de ce doresti sa deschizi/mentii relatia cu Generali; k. sursa fondurilor ce urmeaza sa fie utilizate in derularea relatiei cu Generali; l. daca te incadrezi in categoria persoanelor expuse public sau esti membru al familiei unei persoane expuse public ori esti o persoana cunoscuta ca asociat apropiat al unei persoane expuse public; m. informatiile referitoare la beneficiarul real, daca este diferit de client, evidentiate la pct. a) – l) de mai sus, si anume: natura relatiei, numele si prenumele, data si locul nasterii, codul numeric personal sau un alt element unic de identificare similar, tara in care locuieste, cetatenia, activitatea pe care o desfasoara, incadrarea in categoria persoanelor expuse public / membru al familiei unei persoane expuse public / persoana cunoscuta ca asociat / apropiat al unei persoane expuse public.
Pentru deschiderea relatiei contractuale, daca esti persoana juridica, avem nevoie cel putin de urmatoarele informatii: atat pentru persoana juridica, precum si pentru persoana fizica/ persoanele fizice care o vor reprezenta in relatia cu Generali.
Informatiile minime referitoare la persoana juridica includ: a. denumirea; b. forma juridica respectiva; c. codul de identificare fiscala si/ sau numarul de inregistrare de la Registrul Comertului sau informatia echivalenta pentru persoanele juridice straine; d. sediul social si, daca este cazul, sediul real; e. rezidenta fiscala; f. numarul de telefon, fax, adresa de posta electronica (e-mail), dupa caz; g. tipul si natura activitatii desfasurate; h. informatii despre persoanele care reprezinta clientul in relatia cu Generali; i. scopul si natura relatiei de afaceri cu Generali; j. informatiile referitoare la beneficiarul real, atat pentru societatile guvernate de legea romana, cat si pentru entitatile corporative straine: natura relatiei, numele si prenumele, data si locul nasterii, codul numeric personal sau alt element unic de identificare similar, tara in care locuieste, cetatenia, natura activitatii pe care o desfasoara, incadrarea in categoria persoanelor expuse public/ membru al familiei unei persoane expuse public/ persoana cunoscuta ca asociat apropiat al unei persoane expuse public.
Informatiile minime referitoare la persoana fizica reprezentant al clientului persoana juridica includ: a. numele si prenumele; b. data si locul nasterii; c. codul numeric personal sau, daca este cazul, un alt element unic de identificare similar; d. seria si numarul actului de identitate, precum si data de expirare si emitentul acestuia; e. adresa la care locuieste si identificarea regimului juridic al acesteia, respectiv daca este domiciliu, resedinta ori alt tip de atribut de identificare de acelasi tip; f. cetatenia.
Informatiile minime referitoare la beneficiarul real includ: a. natura relatiei care a generat calificarea in aceasta calitate; b. numele si prenumele; c. data si locul nasterii; d. codul numeric personal sau, daca este cazul, un alt element unic de identificare similar; e. adresa completa; f. cetatenia; g. natura activitatii pe care o desfasoara; h. tara de rezidenta fiscala si, daca este cazul, numarul de identificare fiscala (NIF).
a) Persoanele expuse public sunt persoanele fizice care exercita sau au exercitat functii publice importante. Iata cateva exemple: sef de stat, sef de guvern, ministru, ministru adjunct, secretar de stat, membru al Parlamentului sau al altui organ legislativ central similar, membru al organului de conducere al unui partid politic, membru al curtilor supreme / curtilor constitutionale / altor instante judecatoresti de nivel inalt ale caror hotarari nu pot fi atacate decat prin cai extraordinare de atac, membru al conducerii din cadrul curtilor de conturi sau din cadrul consiliilor bancilor centrale, ambasador, insarcinat cu afaceri si ofiter superior in fortele armate, membru al consiliilor de administratie si al consiliilor de supraveghere sau functie de conducere a regiilor autonome / a societatilor cu capital majoritar de stat / a companiilor nationale, director / director adjunct / membru al consiliului de administratie sau al organului de conducere a unei organizatii internationale.
b) Membrii de familie ai persoanei expuse public:
c) Persoanele cunoscute ca asociati apropiati ai persoanelor expuse public.
Sursa fondurilor reprezinta provenienta fondurilor implicate in relatia de afaceri sau in tranzactia ocazionala pe care o persoana fizica sau o persoana juridica o desfasoara cu Generali.
Generali Romania se supune Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului si pentru modificarea si completarea unor acte normative, conform Regulamentului ASF nr. 13/2019. Conform legii, avem obligatia de a raporta Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor orice tranzactie cash mai mare de 10.000 Euro, aici sau in strainatate, indiferent daca tranzactia se realizeaza printr-o singura operatiune sau mai multe operatiuni ce par a avea o legatura intre ele.
Datele se actualizeaza periodic, respectiv ori de cate ori va fi necesar, in functie de specificul fiecarui client in parte, in baza unei analize specifice. In acest sens veti primi comunicari speciale.
In cazul in care nu iti actualizezi datele, incepem sa luam masuri graduale, incepand cu refuzul acordarii de produse/servicii noi si continuand cu blocarea accesului la produsele existente, neactualizarea putand sa aiba drept consecinta chiar si inchiderea relatiei contractuale.
Ambele categorii sunt informatii necesare Generali pentru a respecta cerintele legislatiei internationale cu privire la evaziunea fiscala.
FATCA reprezinta acronimul de la „The US Foreign Account Tax Compliance Act/ Legea conformitatii fiscale a conturilor din strainatate” si este un set de legi adoptate de SUA in scopul de a preveni si a reduce evaziunea fiscala transfrontaliera. Aceste legi ii vizeaza pe clientii persoane fizice si juridice (cu cetatenie/ rezidenta in SUA sau controlati de cetateni/ rezidenti SUA) care au obligatii fiscale fata de SUA, indiferent daca acestea se afla in interiorul sau in afara granitelor SUA.
CRS reprezinta acronimul de la Common Reporting Standard si constituie un standard international introdus in legislatia romana prin Codul de Procedura Fiscala (Legea nr. 207/2015) ce are ca scop prevenirea evaziunii fiscale si imbunatatirea conformarii fiscale internationale.
Potrivit Codului de Procedura Fiscala, suntem obligati sa avem informatii corecte si complete despre tarile de rezidenta fiscala si numerele de identificare fiscala ale tuturor clientilor nostri.
Toate datele sunt colectate in baza legii Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, conform Regulamentului ASF nr. 13/2019.
Pentru mai multe informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal puteti consulta Politica Generali aici
Beneficiarul real (eng. Ultimate Beneficiary Owner – UBO) este orice persoana fizica ce detine sau controleaza in cele din urma clientul si/ sau persoana fizica sau juridica in numele ori in interesul caruia/ careia se realizeaza, direct sau indirect, o tranzactie, o operatiune sau o activitate.
Beneficiarul real al unui cont detinut de un client persoana fizica este chiar persoana fizica in numele caruia/careia se realizeaza o tranzactie.
Beneficiarul real al unei structuri de tip entitate juridica este persoana fizica ce detine sau controleaza in cele din urma clientul si/ sau persoana fizica in numele caruia/ careia se realizeaza o tranzactie, o operatiune sau o activitate. Definitia beneficiarului real se aplica atat societatilor guvernate de legea romana, cat si entitatilor corporative straine. Drept urmare, in determinarea beneficiarului real, dispozitiile legale se aplica si pentru societatile guvernate de o lege straina, ce detin participantii intr-o societate guvernata de legea romana.