Search
search icon Inchide

  Caută

  Escapadă de 4 zile în Italia

  share-icon

  Uneori simțim nevoia să evadăm pentru câteva zile și ne dorim să găsim o destinație în care să putem face cât mai multe lucruri într-un timp limitat. De asemenea, ideal ar fi să găsim o destinație pentru care să nu fie necesar să facem escale, să mâncăm gustos, să explorăm atât partea istorică cât și partea modernă a locului, să vedem oameni frumoși și prietenoși și să nu alocăm un buget foarte mare pentru această călătorie.

  Rețeta este simplă: “vânăm” un bilet de avion cu un preț rezonabil către Bologna, pregătim un ghiozdan – e suficient pentru o vacanță de 4 nopți și evident, mai ieftin și mai comod decât un troler. De ce Bologna? Pentru că ajungi în circa 2 ore cu avionul, pentru că este capitala gourmet a Italiei – nu există loc în Bologna unde să nu mănânci gustos și acceptabil ca preț – și de acolo poți lua trenul și mai poți vizita încă 2-3 orașe, în funcție de cât te ține portofelul și anduranța la mișcare.

  Am să vă povestesc experiența mea cu această mini vacanță în Italia (descoperiți și un mini-ghid pentru Cagliari). În primul rând, am călătorit cu puștoaica mea de 10 ani, prietena mea din liceu și fiul ei. Am dormit 2 nopți în Bologna și 2 în Verona, însă am reușit să vedem inclusiv Veneția și să petrecem încă o zi întreagă la Gardaland. Aș putea spune că am fructificat la maxim cele 5 zile de vacanță.

  Înainte de a pleca la drum, nu uita să cumperi online asigurarea de călătorie.
  
  

  Am aterizat în Bologna și am petrecut acolo 2 nopți. Am văzut centrul istoric al orașului, cel mai interesant atât pentru noi cât și pentru copii a fost turnul cu ceas. Orașul vechi are un vibe aparte și arhitectura este frumos conservată. Pentru că am prins și o ploaie de vară, am găsit rapid pentru copii un loc în care au avut o experiență virtuală timp de 30 de minute în care au văzut cum s-a transformat orașul din antichitate în ceea ce vedem în prezent.

  După Bologna ne-am făcut bagajele și în drum spre Verona ne-am oprit o zi în Veneția. Ne-am plimbat atât pe apă cât și pe uscat, am făcut multe poze, am mâncat bine și nu foarte scump pe una dintre multele străduțe aglomerate din colorata Veneție și am băut cea mai scumpă cafea de până acum: în piața San Marco, la una dintre terasele fix din piață, unde vin porumbeii și îți dau târcoale la masă. Am plătit pentru două cappuccino și două sucuri imensa sumă de 70 euro. Dar, o dată în viață, nu este așa o mare tragedie (acum știm: data viitoare nu mai facem). Veneția este un oraș superb, însă scump. Chiar și locker-ul de bagaje din gară ne-a costat 40 euro/ familie pentru 8 ore, dar a meritat efortul financiar atât pentru fericirea copiilor, cât și a noastră.

  După scurta escapadă în Veneția, am luat trenul spre Verona. Am găsit un AIRBNB decent foarte aproape de centrul Veronei, dar și la 15 minute de mers pe jos de la gară. Este bine știut că Verona este orașul în care se vorbește despre celebra iubire dintre Romeo și Julieta. Evident, nu aveam cum să ratăm un asemenea obiectiv turistic astfel că ne-am pozat cu Julieta și balconul deja celebru.

  Am descoperit în Verona și grădina botanică care este absolut superbă; copiii au putut să alerge printre alei și să admire peștii viu colorați și broscuțele țestoase. Tot acolo am făcut niște poze absolut superbe.

  Ultima zi de vacanță a fost și ziua cu cea mai mare distracție. Avionul decola târziu în noapte, prin urmare ne-am luat bagajele și am fugit cu un autobuz la celebrul parc de distracții: Gardaland! Acolo sunt lockere unde îți poți lăsa bagajul și timp de 5-6 ore am explorat și ne-am distrat împreună cu cei mici. După distracție am luat bus-ul care ne-a lăsat la gară și am ajuns într-un final (după ce am schimbat vreo 3 trenuri) la aeroport. Extenuați, dar fericiți că am avut parte de distracție, mâncare bună și am văzut atâtea locuri frumoase.

  Aveți în plan o călătorie prin Europa? Am pregătit un ghid pentru călătorii în Grecia și un ghid călătorii Turcia.

  Solicită asigurare

  Vezi asigurările