Search
search icon Inchide

  Caută

  Noutăți

  Generali va crea un fond de până la 100 de milioane de euro pentru a combate criza Covid–19

  • Consiliul de Administrație Generali a aprobat crearea unui fond internațional extraordinar
  • Până la 30 de milioane de euro vor fi utilizați imediat pentru situațiile de urgență în sănătate din Italia
  • Fondul va ajuta, de asemenea, la relansarea redresării economice

  Torino – Într-o întâlnire prezidată de Gabriele Galateri di Genola, Consiliul de Administrație al Assicurazioni Generali a aprobat crearea unui Fond Internațional Extraordinar de până la 100 de milioane de euro dedicat luptei împotriva situațiilor de urgență Covid-19 la nivel internațional. Fondul, care va ajuta în primă instanță Italia, dar va fi disponibil și în alte țări în care Generali activează, va oferi asistență imediată în această criză care evoluează rapid și, pe termen mediu, urmărește să sprijine eforturile de redresare economică în țările afectate. Angajații Generali vor putea dona către acest fond.

  Președintele Assicurazioni Generali, Gabriele Galateri di Genola și CEO-ul Grupului Generali, Philippe Donnet, au afirmat: „Cu ajutorul acestui fond extraordinar, mobilizăm imediat resurse concrete pentru a răspunde la situația de urgență generată de Covid-19. Generali dorește să fie lider în cadrul comunității internaționale pentru a face față atât unei crize de sănătate, cât și uneia economice. Trebuie să lucrăm împreună pentru a avea succes în această bătălie. Suntem parte a istoriei italiene cât si a celei europene și, în linie cu moștenirea noastră, am făcut și vom face tot ce ne stă în putință pentru bunăstarea tuturor”.

  Ca parte a planului:

  • O primă tranșă de până la 30 de milioane de euro va fi disponibilă pentru a sprijini situația de urgență extraordinară din Italia. Investițiile prioritare vor fi decise împreună cu Sistemul Național de Sănătate Italian și cu Protecția Civilă Italiană (Protezione Civile), lucrând împreună cu Comisarul Extraordinar numit de guvern pentru situația de urgență Covid-19.
  • Finanțarea rămasă va fi orientată către situații în care Grupul poate avea un impact semnificativ direct: clienți Generali care sunt în circumstanțe dificile ca urmare a crizei, cum ar fi întreprinderile mici și mijlocii ale sectoarelor afectate de criză, precum și angajații lor.

  Această inițiativă ilustrează valorile Grupului, în linie cu misiunea sa – de a le permite oamenilor să-și construiască un viitor mai sigur, protejându-le și viața și visurile – și cu dorința de a fi un partener pe viață pentru clienții noștri.

  GRUPUL GENERALI

  Generali este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări și management al activelor. Înființat în 1831, este prezent în 50 de țări, cu un venit total din prime de peste 69,7 miliarde de euro în 2019. Cu aproape 72.000 de angajați care deservesc 61 de milioane de clienți, Grupul detine o poziție de top în Europa și o prezență în creștere în Asia și America Latină. Ambiția Generali este de a fi partener pe viață pentru clienții săi, oferind soluții inovatoare și personalizate datorită unei rețele de distribuție inegalabile.

  Birou comunicare

  Mihai Crăcea

  Specialist Relații Publice

  E-mail: mihai.cracea@generali.com

  Generali Romania

  Piața Charles de Gaulle, nr. 15

  Sector 1, București

  info.ro@generali.ro

  www.generali.ro