Search
search icon Inchide

  Caută

  Noutăți

  Generali Romania a inregistrat o crestere a business-ului cu 16%, in semestrul I

  • Vanzarile de asigurari generale au crescut cu 20%
  • Generali este unul din primii 3 asiguratori de incredere din intreaga piata

  Bucuresti, 10 august 2016. In primul semestru al acestui an, Generali Romania a subscris un volum de prime de 273 de milioane de lei, in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  Segmentul de asigurari generale, care detine o pondere de 86% din totalul businessului local, a inregistrat o crestere de 20%, ajungand la 235 de milioane de lei, in timp ce segmentul de asigurari de viata a inregistrat o stagnare fata de perioada similara a anului precedent.

  Pe segmentul de asigurari de tip property, care include asigurarile de incendiu si calamitati naturale si pe cele de daune la proprietati, Generali Romania a subscris un volum de prime de 65 de milioane de lei, similar cu cel raportat in ianuarie – iunie 2015.

  Volumul de business de asigurari auto a ajuns la 142,4 de milioane de lei, in crestere cu 36,7% fata de anul 2015, perioada la care ne raportam.

  Compania a inregistrat o crestere mai mare pe segmentul de asigurari auto, in special pe RCA, efect natural al recentelor evenimente petrecute in piata locala de asigurari (falimente si redresari financiare).

  In acest context, tot mai multi soferi apreciaza compania noastra si, implicit, politica noastra prudenta de subscriere, care tine cont de riscul asumat, daunalitatea segmentului si alti parametri specifici.

  Generali este o companie solida, recunoscuta pentru calitatea serviciilor, in special pentru plata corecta si rapida a daunelor, atribute ce ii determina pe consumatori sa isi doreasca sa detina produsele noastre. La acestea se adauga si faptul ca Generali isi pastreaza reputatia de asigurator de incredere, fiind pozitionata in top 3 companii de incredere din intreaga piata, conform rezultatelor studiului Asibus, recent realizat de compania de research Mednet pentru piata asigurarilor”, a declarat Adrian Marin, CEO Generali Romania.

  Cererea pentru asigurarile de sanatate a crescut, de asemenea, in prima jumatate a anului, Generali inregistrand o crestere de 60% a businessului pe acest segment. Este un efect direct al apetentei romanilor pentru servicii medicale in clinici private si a faptului ca, de anul acesta, Generali are in portfoliul sau si o asigurare privata de sanatate care acopera servicii medicale in clinicile din intreaga lume.

  Generali se va concentra in continuare pe dezvoltarea segmentului de asigurari non-auto fara sa neglijeze insa asigurarile auto, care domina astazi piata locala, insa isi va mentine politica asumata, subscriere prudenta si tarife corelate permanent cu daunalitatea segmentului de asigurari si cu riscul asumat.

  Generali vizeaza in continuare profitabilitatea businesului, mizand pe faptul ca o companie profitabila pe termen lung este capabila sa-si onoreze platile, promisiunile facute clientilor si, in acelasi timp, sa-si imbunatateasca serviciile oferite asiguratilor sai.

  Calitatea serviciilor oferite de Generali Romania asiguratilor sai este atestata de faptul ca Generali a inregistrat, conform datelor ASF la 6 luni, cele mai putine petitii din intreaga piata.

  GENERALI ROMANIA
  Generali Romania este o companie de asigurari importanta in Romania si este parte a Grupului Generali, care este unul dintre cei mai mari furnizori de asigurari la nivel global, cu venituri totale din prime de 74 de miliarde de euro, in 2015. Cu 76.000 de angajati la nivel global, prezent in peste 60 de tari, Grupul ocupa o pozitie de lider pe pietele vest-europene si un loc tot mai important pe pietele din Europa Centrala si de Est si in Asia. In 2015, Generali a fost unicul asigurator inclus in topul celor mai inteligente 50 de companii din lume de catre MIT Technology Review. In ECE, Grupul opereaza in 10 tari, prin Generali CEE Holding, unul dintre liderii in asigurari din regiune.

  Birou comunicare
  Mihai Cracea
  Specialist Relatii Publice
  E-mail: mihai.cracea@generali.com
  Generali Romania
  Piata Charles de Gaulle, nr. 15
  Sector 1, Bucuresti
  info@generali.ro
  www.generali.ro