Search
search icon Inchide

    Caută

    Noutăți

    Singura maternitate suport COVID-19 din Bucuresti primeste un ecograf necesar pentru evaluarea pulmonara a nou-nascutilor: 30.000 de Euro, investitie prioritara pentru Maternitatea Bucur din Capitala

    Bucuresti, 18 februarie 2021: Maternitatea Bucur, singura desemnata maternitate suport exclusiv COVID-19 in Bucuresti, a fost dotata cu un ecograf cu trei sonde, in valoare de 30.000 de Euro, necesar pentru evaluarea ecografica pulmonara a copiilor nascuti de mame cu simptomatologie COVID sau chiar testate pozitiv la nastere. In 2020, medicii maternitatii au ingrijit 516 nou-nascuti, 202 nascuti de mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV2. Dintre acestia, 30 au avut complicatii medicale din cauza prematuritatii si au avut nevoie de supraveghere si ingrijire medicala adecvata.

    Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, si copii nascuti in alte maternitati din Bucuresti si din alte judete, atat in sistemul public, cat si in cel privat. Fiind maternitate de suport COVID-19, cu circuite speciale, accesul la serviciul radiologic a fost ingreunat, ceea ce face imperios necesar ecograful pentru evaluarea pulmonara.

    Dotarea Maternitatii Bucur a fost posibila prin solidaritatea Generali Romania, prin intermediul Fondului International Extraordinar lansat de Grupul Generali in contextul pandemiei COVID19 si Salvati Copiii Romania.

    „Deoarece pandemia Covid-19 genereaza inca multiple provocari, ne-am continuat angajamentul de a sprijini copiii si familiile lor sa traverseze aceste momente in siguranta. Astfel, impreuna cu Salvati Copiii Romania, am facut alegerea fireasca, de a sprijini Maternitatea Bucur cu aparatura medicala performanta, adecvata acestui nou context”, a declarat Adrian Marin, CEO, Generali Romania.

    Medicul Licuta Novaseliv, sefa Sectiei de Neonatologie, Maternitatea Bucur, a adaugat: „Cu acest ecograf putem monitoriza evolutia copiilor cu asfixie la nastere sau care au dezvoltat complicatii ale prematuritatii. Ne ajuta mult in diagnosticarea eventualelor malformatii, deoarece consulturile interdisciplinare au fost si ele limitate in conditii de pandemie. Este un ecograf performant care ne va ajuta si dupa terminarea pandemiei in screeningul ecografic al nou-nascutilor”.

    Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternitatilor, precum si a sectiilor de terapie neonatala si de pediatrie: “Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finantarea deficitara si de dotarea precara cu aparatura medicala performanta. Componenta de interventie este vitala. Timpul nu sta in loc pentru medici si nou-nascuti.

    Cazul Maternitatii Bucur este unul cu atat mai special, cu cat a fost desemnata suport COVID, fara ca asta sa insemne o dotare prioritara si accelerata. Incercam sa suplinim aceste carente, pentru ca medicii sa isi poata face meseria”.

    “Pandemia a tras o cortina groasa peste multe alte probleme din sanatate. Dar medicii au luptat pe mai multe fronturi aici, la Maternitatea Bucur, si au reusit sa salveze nou-nascutii prematur. Ei au nevoie de sprijin, iar mecanismul de redirectionare a 3,5% din impozitul pe venit le este vital”, a declarat Amalia Nastase, ambasador al campaniei de reducere a mortalitatii infantile.

    Despre Generali Romania

    Generali Romania este unul dintre primii 10 asiguratori locali conform volumului total de prime brute subscrise si face parte din grupul italian Generali. Independent din 1831, grupul este unul dintre cei mai mari asiguratori din lume si activeaza in 50 de tari. Cu aproape 72.000 de angajati si 61 de milioane de clienti, grupul ocupa o pozitie de lider pe pietele vest-europene si un loc tot mai important pe pietele din Europa Centrala si de Est si din Asia.

    Despre Organizatia Salvati Copiii:

    De 31 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului. In cele peste trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor.Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg. In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. Peste 2.570.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.