Trieste – The Human Safety Net, inițiativa globală a Grupului Generali menită să amplifice potențialul persoanelor aflate în situații sociale vulnerabile, a publicat primul său raport de activitate. Acesta redă istoria de doi ani inițiativei, timp în care a sporit impactul social al Generali în comunitățile în care Grupul este prezent, în Europa, Asia și America Latină.
Astfel, la doi ani de la lansare, inițiativa The Human Safety Net este activă în 21 de țări din lume și derulează trei programe menite să susțină familiile cu copii mici, nou-născuții și să sprijine integrarea socială prin muncă a refugiaților. După un proces riguros de selecție, The Human Safety Net s-a asociat cu 46 de ONG-uri și organizații sociale, acționând precum o rețea, pentru a amplifica impactul pe care fiecare organizație l-ar putea avea pe cont propriu. Până la finele anului 2019, The Human Safety Net a sprijinit peste 30.000 de persoane, ajungând la aproximativ 20.000 de copii cu vârsta de până la 6 ani și la 10.000 de părinți. De asemenea, a ajutat la pregătirea profesională a aproape 700 de refugiați care au creat la rândul lor peste 100 de start- up-uri.
The Human Safety Net aduce laolaltă punctele forte ale organizațiilor non-profit și ale sectorului privat. Inițiativa este proiectată pentru a avea un impact social mai puternic, sprijinindu-se pe o metodologie comună de implementare a programelor și pe un cadru comun pentru cuantificarearezultatelor. Ca parte a obiectivelor strategice cu privire la sustenabilitate în cadrul Grupului, Generali și-a propus să dezvolte impactul acestei inițiative mobilizând abilități și resurse ale angajaților, agenților, rețelelor de distribuție și ale clienților companiei. În 2019, angajații și agenții Generali au dedicat 20.000 de ore de voluntariat pentru acțiunile The Human Safety Net.
Pentru a rămâne aproape de familiile vulnerabile și de refugiații antreprenori și pentru a asigura continuitatea programelor în perioada situației de urgență Covid-19, au fost lansate inițiative suplimentare extraordinare de peste 1 milion EUR pentru a sprijini necesitățile imediate (precum truse de sănătate, măști, laptopuri sau tablete) și a fost efectuată o investiție în soluții digitale (platforme și aplicații online). Aceasta din urmă va permite partenerilor ONG să sprijine familiile și refugiații în timpul crizei și după terminarea ei, oferindu-le oportunități de învățare, menținând accesul la servicii esențiale și limitând izolarea socială a celor mai vulnerabili. În acest fel, The Human Safety Net contribuie la diminuarea necesitaților de ordin digital în sectorul non-profit.
Președintele Assicurazioni Generali, Gabriele Galateri di Genola, și CEO-ul Grupului, Philippe Donnet, au declarat: „The Human Safety Net face parte din angajamentul nostru față de societate. Abordează unele dintre marile provocări sociale ale vremurilor noastre și reprezintă una dintre contribuțiile cheie ale Generali pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Pandemia Covid-19 a evidențiat inegalitățile și a vulnerabilizat sectoare mari ale populației. În această perioadă, mai mult ca oricând, proiectele The Human Safety Net au devenit importante pentru a amplifica potențialul celor lipsiți de posibilități și pentru a consolida comunitățile în care Grupul este prezent. Alături de activitățile The Human Safety Net, există și alte inițiative lansate de Generali pentru a face față urgenței Covid-19, precum înființarea, în luna martie, a Fondului Internațional Extraordinar”.
Inițiativa este susținută prin Fondazione Generali The Human Safety Net Onlus, înființată în 2017 pentru a sprijini entitățile Grupului în coordonarea programelor și activităților The Human Safety Net la nivelul fiecărei țări. În 2019, contribuția totală a Fondazione Generali și a entităților Generali la programele The Human Safety Net a fost de 6,3 milioane EUR.
În România, inițiativa The Human Safety Net este implementată alături de Fundația Noi Orizonturi și se axează pe familii, sprijinind parenting-ul responsabil și reducând riscul de excluziune socială în comunități defavorizate.
Raportul de activitate din 2019 este disponibil pe site-ul The Human Safety Net.
GRUPUL GENERALI
Generali este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări și de management al activelor. Înființat în 1831, este prezent în 50 de țări și a avut subscrieri totale de peste 69,7 miliarde EUR în 2019. Cu aproape 72.000 de angajați care deservesc 61 de milioane de clienți, Grupul are o poziție de top în Europa și o prezență din ce în ce mai importantă în Asia și America Latină. Ambiția Generali este de a fi partener pe viață pentru clienții săi, oferind soluții inovatoare și personalizate cu ajutorul rețelei sale unice de distribuție.
THE HUMAN SAFETY NET
The Human Safety Net reprezintă o mișcare globală de oameni care îi ajută pe ceilalți. Misiunea noastră este de a amplifica potențialul persoanelor aflate in situații defavorizate, astfel încât să poată transforma viața familiilor și a comunităților din care fac parte. Programele The Human Safety Net (pentru familii, nou-născuți și refugiați) sprijină familiile cu copii mici și integrează refugiații, prin muncă, în comunitățile adoptive. Pentru a face acest lucru, ne unim forțele cu organizațiile neguvernamentale și cu sectorul privat din Europa, Asia și America de Sud. Suntem o rețea deschisă să colaborăm cu întreprinderi, companii și fundații care au aceleași obiective ca noi. Motorul The Human Safety Net este o fundație înființată de Generali în 2017 și care activează acum în 22 de țări alături de 47 de organizații non-guvernamentale partenere.
Birou comunicare
Mihai Crăcea
Specialist Relații Publice
E-mail: mihai.cracea@generali.com
Generali Romania
Piața Charles de Gaulle, nr. 15 Sector 1, București
info.ro@generali.ro
Distribuie