Search
search icon Inchide

  Caută

  Obiceiuri sănătoase pentru o viață mai bună

  share-icon

  Stilul de viață – înseamnă toți acei pași, toate acțiunile pe care le facem zilnic pentru atingerea echilibrului personal, fie că vorbim despre sănătatea fizică și psihică, de starea emoțională, despre relațiile cu cei din jur sau de situația financiară. Alegerile pe care le facem definesc stilul nostru de viață, fie în sens pozitiv, fie negativ.

  O vorbă din bătrâni ne spune că “orice învăț are și un dezvăț”. Oricând este loc de o schimbare în viața noastră. Dacă și tu îți dorești să îți fie mai bine, am pregătit pentru tine o listă de obiceiuri sănătoase care cu siguranță vor avea efecte benefice pe termen lung.

  1. Nu îți verifica telefonul imediat după ce te-ai trezit. Bucură-te de primele momente de după trezire, reflectând la ziua pe care urmează să o începi.
  2. Aerisește-ți camera. Lasă aerul și lumina să intre în casă. Dacă și tu te numeri printre persoanele care lucrează de acasă, corpul tău are nevoie de cât mai mult aer proaspăt.
  3. Adaugă pauze în rutina ta. În special în orele de muncă, alocă-ți regulat câteva minute de pauză la fiecare oră. Ridică-te de la birou, mănâncă un fruct, fă câteva exerciții fizice sau orice altă activitate preferi.
  4. Găsește-ți un hobby. Cu siguranță există o activitate pe care ai fost mereu curios să o descoperi. Bucură-ți sufletul și fă loc în program pentru pasiunile tale!
  5. Nu rata nici o masă! Hrana este esențială pentru a putea funcționa eficient. Oricât de ocupat ai fi, ai grijă să ai în fiecare zi cel puțin 3 mese, inclusiv micul dejun.
  6. Evită persoanele sau locurile cu energie negativă. Dacă simți că anumite persoane sau locuri nu te mai bucură așa cum o făceau cândva, liniștea ta mentală ar trebui să fie mai presus. Distanțează-te de tot ce nu îți face bine!

  Solicită asigurare

  Vezi asigurările