Search
search icon Inchide

  Caută

  4 Idei pentru un HALLOWEEN memorabil în România

  share-icon

  Halloween-ul este o sărbătoare cu origini antice celtice și romane, care marca sfârșitul sezonului de recoltă și începutul sezonului rece. Cu timpul, aceasta a evoluat și în fiecare an, pe 31 octombrie, în întreaga lume, copiii și adulții se pregătesc pentru o noapte plină de mister și distracție.

  Deși nu este o sărbătoare românească, a câștigat popularitate în ultimii ani și este privită ca o ocazie minunată în care cei mici și cei mari au ocazia să-și folosească imaginația și să se costumeze în personaje mai mult sau mai puțin înfricoșătoare.

  Dacă și tu îți dorești să profiți de această zi specială, am pregătit câteva idei de activități astfel încât să simți pe deplin farmecul (mu-ha-ha!) sărbătorii de Halloween.

  1. Costume creative

  Decât să cumperi un costum, poți încerca să creezi unul, din diferite materiale reciclabile pe care le găsești în casă. Nu trebuie să fii un expert în design vestimentar sau să cheltuiești o avere. Ai nevoie doar de o doză sănătoasă de imaginație și câteva ore de distracție în timp ce asamblezi costumul perfect. Pentru alegerea costumului, te poți inspira din desenele animate preferate, personaje din filme clasice sau mai recente sau chiar din cărți. O cutie de carton poate deveni o armură de cavaler, o bucată de țesătură colorată se poate transforma în mantia unui super-erou, iar vechile hainele vechi pot fi elemente esențiale ale costumului. Iar pentru a face totul și mai interesant, poți organiza împreună cu copiii sau prietenii tăi un concurs de costume.

  2. Trick-or-Treat

  Cu siguranță copiii se vor bucura să meargă la trick-or-treat în vecinătate. Acest obicei le oferă acestora ocazia să-și exprime creativitatea printr-o varietate de costume. Este un mod minunat de a aduce oamenii împreună și de a le oferi celor mici o experiență prin care să își dezvolte abilitățile sociale și de comunicare. Este un moment în care toată lumea se bucură de această tradiție plină de farmec și de dulciuri delicioase, întâlnindu-se cu vecinii și petrecând timp cu prietenii într-o atmosferă festivă. Astfel, pregătește-ți micuțul cu un costum ingenios, o plasă pentru dulciuri și multă voie bună!

  A spus cineva copii? Descoperă asigurările de viață și planurile de economii pentru copii de la Generali.

  3. Decorațiuni de Halloween

  Decorarea casei pentru Halloween este unul dintre cele mai distractive aspecte ale acestei sărbători. Poți să optezi pentru decoruri din comerț, care sunt disponibile într-o varietate impresionantă de stiluri și teme, de la cele mai înfricoșătoare, la cele amuzante. Cu toate acestea, pentru cei care iubesc să pună mâna pe lucruri și să creeze cu mâinile lor, există și opțiunea decorațiunilor de tip DIY. Cu materiale simple pe care le ai la îndemână, poți să creezi decoruri personalizate care să dea casei tale un aer de poveste. Există o mulțime de tutoriale online și ghiduri pas cu pas din care să te inspiri. Decorează casa cu dovleci scluptați, pânze de păianjen, schelete sau lumânări în diferite forme cum ar fi lilieci sau fantome. Poți implica toată familia în acest proces, iar la final să vă bucurați pe noul vibe al casei.

  Am auzit CASĂ? Descoperă asigurările de locuință și stai fără griji.

  4. Petrecere tematică

  Dacă îți place să fii gazda prietenilor tăi, după ce ai decorat casa și ți-ai ales costumația, poți organiza o mică petrecere de Halloween. Cu jocuri tematice, sesiuni de filme și povești de groază, mâncăruri și băuturi în culori specifice precum portocaliu sau negru. O petrecere tematică este cu siguranță unul dintre momentele-cheie ale acestei sărbători. Este o ocazie de a aduce întreaga familie și prietenii împreună pentru a se bucura de atmosfera specifică. Dacă alegi să organizezi o petrecere pentru copii, poți integra inclusiv jocuri și activități tematice, cum ar fi bobbing pentru mere. Cu siguranță, o petrecere o să aducă zâmbetul pe buzele tuturor celor prezenți, mari sau mici.

  Fie că alegem să sărbătorim Halloween-ul într-un mod tradițional sau cu o notă personală, important este să ne distrăm și să creăm amintiri frumoase alături de cei dragi. Așa că, profită de ideile noastre și pregătește-te pentru o noapte de magie și distracție în această toamnă!

  Solicită asigurare

  Vezi asigurările