Search
search icon Inchide

  Caută

  Noutăți

  Generali și UniCredit: Parteneriat strategic de bancassurance în ECE

  • Expertiza dovedită și soluțiile de asigurare de înaltă calitate oferite de Generali vor sprijini clienții UniCredit în Europa Centrală și de Est
  • Generali continuă astfel să își consolideze poziția printre cei mai mari asigurători din piețele Europei Centrale și de Est

  Milano, 5 iunie 2017 – Generali CEE Holding B.V. și UniCredit au semnat un acord de cooperare pentru distribuția de soluții de asigurare în Europa Centrală și de Est. Prin acest acord, care va demara gradual, în conformitate cu toate reglementările locale, în a doua jumătate a lui 2018, clienții UniCredit vor beneficia de expertiza dovedită și de soluțiile de asigurare de înaltă calitate oferite de Generali.

  Generali va fi partenerul de asigurări exclusiv pentru distribuirea produselor de tip Credit Protection Insurance (CPI) în Republica Cehă, Croația, Ungaria, România, Serbia, Slovenia, Slovacia, precum și în Bosnia și Herțegovina; în Serbia, cooperarea va include și produsele de asigurarea de viață și pe cele non-viață. Generali va fi partener preferat de distribuție a produselor de asigurare pentru leasing în Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, România, Serbia, Slovenia, Slovacia, precum și în Bosnia și Herțegovina.

  Parteneriatul pe termen lung îmbină franciza bancară solidă a UniCredit cu expertiza profundă în asigurări a Generali. Clienții UniCredit vor avea acces facil la produsele Generali prin rețeaua de sucursale UniCredit și prin platformele digitale ale băncii.

  Luciano Cirinà, Ofițer Regional pentru Austria, CEE si Rusia, si CEO al Generali CEE Holding, a declarat: „În regiunea noastră, peste 12,5 milioane de clienți se bazează pe puterea și sprijinul Generali în diferite stadii ale vieții lor, atunci când au nevoie de un partener de asigurări de încredere. Suntem pionieri în această piață și unul dintre cei mai mari asigurători din această regiune și suntem mândri să sprijinim clienții UniCredit cu soluții de asigurare speciale și dovedite.”

  Carlo Vivaldi, Șef al Diviziei CEE la UniCredit, a comentat: „Acest parteneriat ne va spori oferta prin punerea la dispoziția clienților noștri persoane fizice și de tip small business a unei game complete de produse de asigurare, precum și a unor servicii de excepție, bazându-se pe poziția noastră de lideri în regiune, și beneficiind de notorietatea brandului Generali.”

  Acest parteneriat de bancassurance reprezintă un alt pas important în călătoria de dezvoltare și investiții de succes a Generali în Regiunea CEE. Generali și-a îmbunătățit recent amprenta globală și și-a consolidat poziția pe piață prin achiziții majore în Slovenia (Adriatic Slovenica) și Polonia (Concordia).

  Barclays Bank plc a fost consilier financiar exclusiv și Linklaters consilier juridic unic pentru Generali CEE Holding în cazul acestei tranzacții.

  GENERALI GROUP

  Generali este un Grup Italian independent, cu o puternică prezență internațională. Fondat în 1831, se află printre asigurătorii de top din lume și este prezent în peste 60 de țări, cu un venit total din prime ce a depășit 68 de miliarde de euro în anul 2017. Având peste 71.000 de angajați în lume, și 57 de milioane de clienți, Grupul deține o poziție de lider în Europa de Vest, și o prezență din ce în ce mai semnificativă pe piețele din Europa Centrală și de Est și în Asia.

  Birou comunicare
  Mihai Cracea
  Specialist Relatii Publice
  E-mail: mihai.cracea@generali.com
  Generali Romania
  Piata Charles de Gaulle, nr. 15
  Sector 1, Bucuresti
  info@generali.ro
  www.generali.ro