Search
search icon Inchide

  Caută

  Cum să te distrezi fără să deranjezi la festival

  share-icon

  Festivalurile sunt locuri pline de energie, muzică bună și mulți, mulți, mulți oameni. Iar dacă ai avut deja șansa să ajungi la un festival mare, precum Untold, cu siguranță ai întâlnit și oameni care ți-au încercat răbdarea. Ori că s-au strecurat în fața ta la coadă sau ți-au stricat poza de festival, unele acțiuni pot să deranjeze oamenii din jur.

  Din acest motiv, este important să nu uităm de respectul față de ceilalți participanți. Pentru asta am pregătit câteva sfaturi utile despre cum să te distrezi la maxim fără să deranjezi pe nimeni. Și ce crezi? Este chiar foarte simplu!

  Citește și Kit-ul pentru un festival de succes: Ce să ai la tine ca să ai distracția asigurată la Untold

  Știm că atunci când ajungi la un festival, atmosfera poate fi copleșitoare. Este important să-ți păstrezi energia și bucuria, să profiți la maxim de fiecare moment, dar și să fii conștient de spațiul și confortul celor din jurul tău. Iată cum poți face asta:

  Respectă spațiul personal al celor din jur

  Da, pandemia a trecut. Da, marii artiști sunt așteptați de mulți oameni și este normal să fie aglomerat, însă asta nu înseamnă că trebuie să respiri în ceafa nimănui și nici să lovești oamenii din jur în timp ce dansezi. Oricât de bună este muzica, nu este nevoie să ne transformăm în tornado-uri umane. Fii conștient de spațiul celorlalți și asigură-te că nu îți invadezi vecinii de festival cu mișcările tale de dans electrizante. Respectul e cheia, nici tu nu ai vrea să-ți calce cineva pe picioare cât timp încerci să te distrezi, nu-i așa? Dacă ești părinte, am pregătit un ghid de distracție în familie la festival.

  Fii conștient de camerele foto ale altora

  Telefoanele sunt sus cât timp durează festivalul, iar selfie-urile sunt la ordinea zilei. Și da, de multe ori, inevitabil, ajungem să fim parte din cadrul unei poze făcută chiar lângă noi. Dar, ce putem face este să încercăm să nu stricăm intenționat o amintire. Astfel, nu trece prin cadrul unei “ședințe foto” și nu fii “omul misterios” din spatele fiecărei poze.

  Respectă cozile

  Chiar dacă nu sunt multe astfel de cazuri, posibilele cozi trebuie respectate. Cozile pot părea enervante, însă este important să ne amintim că și cel de lângă tine își dorește la fel de mult să ajungă în fața cozii, precum îți dorești tu. Astfel, privește acest moment dintr-o perspectivă diferită. Este un moment bun de respiro, în care să îți încarci bateriile, să socializezi sau pur si simplu să stai pe telefon și să mai pui un story pe lângă celelalte 20. Orice ai alege să faci, nu împinge oamenii și nu te băga în față!

  Scena este pentru toată lumea

  Încheiem lista sfaturilor cu un alt aspect important – să nu îți blochezi vederea celor din jurul tău spre scenă. Este ușor să te lași purtat de entuziasmul momentului și să începi să dansezi sau să te ridici pe umerii prietenilor pentru a vedea mai bine, dar trebuie să ai grijă să nu împiedici vizibilitatea altora. Dacă cei din jurul tău nu au nimic împotrivă ca tu să te urci pe umerii prietenului său sau să agiți un steag mare, atunci ești liber la distracție. Însă pot exista și cazuri în care astfel de activități să deranjeze, în special pe cei care vor să vadă ce se întâmplă pe scenă. Dacă vrei să faci poze sau clipuri, încearcă să îți ridici telefonul cu grijă și să împărtășești acele momente speciale fără să îi împiedici pe alții din a se bucura de ele.

  Fii prietenos, deschis la noi conexiuni și aventuri, dar nu uita că și ceilalți au dreptul la aceeași experiență de neuitat ca și tine. Cu puțină atenție și o doză sănătoasă de bun simț, putem face ca fiecare moment de festival să fie epic pentru toată lumea!

  Festivalurile sunt momente de bucurie și conexiune umană, iar respectul față de ceilalți participanți este cheia pentru a ne asigura că toată lumea se poate bucura de această experiență la fel de mult ca și noi. Așadar, în timp ce te distrezi și creezi amintiri de neuitat, fii conștient de spațiul și confortul celor din jurul tău. Asta nu înseamnă să fii reținut sau încordat. Festivalul este despre libertate, emoție și distracție. Dar ca în viață, putem să ne bucurăm de ele, ținând cont de limitele celor din jur.

  Solicită asigurare călătorie

  Vezi detalii asigurare