Search
search icon Inchide

  Caută

  Cele mai afectate județe în fața alunecărilor de teren, inundații, cutremure

  share-icon

  În România există două tipuri de asigurări pentru locuințe: asigurarea obligatorie (PAD) și Asigurarea facultativă de locuințe. Asigurarea PAD este obligatorie prin lege, iar aceasta îți vine în ajutor în cazul daunelor provocare de alunecări de teren, inundații sau cutremur, în limita sumei de 20.000 euro.

  Cu toate acestea, doar 2 din 10 case au asigurare obligatorie. De aici putem trage concluzia, că, din păcate, foarte mulți români sunt vulnerabili în fața acestor dezastre naturale. Indiferent de județul în care trăiești, asigurarea la locuință ar trebui să fie nelipsită. Totuși, îți prezentăm cele mai vulnerabile județe în fața acestor trei dezastre naturale.

  Asigurarea de locuințe în județele cu alunecări de teren

  Locuitorii din județul Vâlcea trebuie sa aibă o atenție sporită asupra alunecărilor de teren fiind cei mai afectați. Din ultimele cifre știm că 52 de localități au fost afectate de alunecările de teren, iar riscul de a se repeta este încă prezent.

  img-1

  Asigurarea de locuințe în județele cu inundații

  Cele mai afectate județe în fața inundațiilor sunt Cluj, Prahova și Alba. În 2020 au fost afectate 778 de locuințe și 1.173 de anexe gospodărești. Având în vedere schimbările climatice, modul în care natura reacționează este surprinzător. De aceea, acum, mai mult ca oricând, este importantă prevenția.

  img-1

  Asigurarea de locuințe și riscul de cutremure

  România este o zonă seismică activă, iar acest lucru este cunoscut de întreaga lume. În fața unui seism puternic, întreaga suprafață a României ar fi afectată, însă unele județe ar resimți cutremurul mai puternic decât altele. Vrancea este județul cel mai vulnerabil în fața cutremurelor, urmat de Galați, Bacău, Vaslui sau Iași. În ultima perioadă zona Gorjului a fost foarte încercată de sute de cutremure cu intensitate mai mare sau mai mică.

  Nu uita că valoarea maximă acoperită de asigurarea obligatorie de locuință este de 20.000 Euro. Dacă vrei să îți protejezi complet casa, încheie și o asigurare facultativă de locuința, care acoperă diferența până la valoarea reală a locuinței și bunurilor din ea.

  Solicită asigurare

  Daca vrei să îți protejezi complet casa, încheie și o asigurare facultativă

  Vezi asigurările