Search
search icon Inchide

  Caută

  Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate?

  share-icon

  Perioada sarcinii este aproape imposibil de descris. Fiecare mamă în devenire experimentează sarcina într-un mod unic. Ne putem gândi totuși la câteva categorii de viitoare mămici: viitoarea mămică super grijulie care planifică totul în cel mai mic detaliu; mămica relaxată, concentrată, încă, pe momentul întâlnirii cu puiul ei; mămica relaxată în primele luni, dar care devine din ce în ce mai emoționată cu cât termenul se apropie.

  Indiferent de categoria în care te regăsești, momentul în care trebuie să îți pregătești bagajul pentru materinitate este cu totul special, dar înseamnă și pregătire temeinică. Acesta este și motivul pentru care îți recomandăm o listă cu lucrurile esețiale, care îți vor fi utile când se apropie momentul mult așteptat al întâlnirii cu bebelușul tău.

  • Actele personale: sunt necesare atât la internare cât și la externare.
  • Produse de igienă: atât pentru tine, cât și pentru bebeluș; nu uita scutecele, șervețelele umede și uscate, unguentul împotriva iritațiilor de scutec.
  • Îmbrăcăminte: pune-ți în bagaj haine comode, în care să te simți bine. Vei avea nevoie și de o pijama confortabilă pentru noapte, papuci și câteva hăinuțe pentru cel mic, în funcție de sezon (body-uri, pantalonași cu sau fără picior, șosețele, căciuliță, păturică etc).
  • Articole pentru relaxare: îți poți aduce o carte, o revistă care să te ajute să treci mai ușor peste momentele de internare când bebe nu este lângă tine.

  Foarte importantă de acum este siguranța lui bebe: nu uita ca la plecarea din maternitate să aveți o scoică în care bebelușul să aibă o poziție corectă, cu centurile prinse și care să fie corect instalată în mașină.

  Un lucru care merită un loc special în lista noastră și pe care trebuie să-l pui în bagaj este: starea de bine. Fii mândră de tine și felicită-te că prin puterea ta ai creat viață!

  Solicită asigurare

  Vezi asigurările