Search
search icon Inchide

  Caută

  Noutăți

  Cât au cheltuit românii de sărbători anul trecut?

  Conform unui studiu realizat la finalul lui 2020 de catre Mednet Research*, principalii factori de îngrijorare a românilor erau: Covid 19, siguranța lor și a familiei și, nu în ultimul rând, banii.

  Atunci când se gandesc la sărbătorile de iarnă, mai mult de jumătate dinte români au menționat că doresc produse electronice și electrocasnice noi, dar pe care nu-și permit să le achiziționeze.

  În ceea ce privește bradul de Crăciun, pentru sezonul 2020, trei sferturi dintre corespondenți nu intenționau să cumpere un brad natural, fie pentru că aveau deja unul artificial (59%), fie pentru că intenționau să cumpere unul artificial (7%).

  Ponderea celor care au sau intenționau să cumpere brad artificial a fost cea mai mare din ultimii ani, 65,5%, cu aproape zece puncte procentuale mai mare decât anul anterior. 

  Cât despre decorațiunile de Crăciun, peste 46% dintre respondenți cumpăraseră deja la momentul efectuării cercetării sau intenționau să cumpere astfel de produse. Locul preferat de cumpărare a fost declarat ca fiind magazinul fizic, 87%, dar și on-line-ul, în cazul a 11% dintre respondenți.  

  Cât au declarat respondenții că sunt dispusi să cheltuie pentru sezonul de sărbători din 2020: 

  •  Suma medie pentru decorațiunile de Crăciun: 219 Lei 
  •  Suma medie pentru cadouri: 600 Lei 
  •  Suma medie cheltuită pentru alimente este de 692 Lei

  Cele mai frecvente cadouri menționate au fost dulciurile: 57% dintre respondenți declarau că vor oferi dulciuri drept cadou, urmate de îmbrăcăminte / încălțăminte: 49%, jucării: 48%, cosmetice / parfumuri: 45%, cadouri confecționate manual: 28%.